Pälkäneen kunta

Projektin tiedot

Asiakas: Pälkäneen kunta

Toimiala: Kunnallinen vesihuolto

Ajankohta: 2021

Kohde: Toteutimme asiakkaalle kokonaisurakkana Luopioisten vedenottamon rakentamisen.

Lähtötilanteessa vedenottamon vedenkäsittelyprosessi toimi kunnan omistaman entisen navetan alakerrassa. Vedenkäsittely haluttiin siirtää omaan erilliseen rakennukseen samalla kun prosessitekniikka oli tullut tarpeelliseksi uusia. Kaivon yläpuoliset rakenteen olivat myös huonokuntoiset ja ne tarvitsivat kunnostusta. Asiakas oli teettänyt suunnittelun Swego Infra Oy:llä ja näiden suunnitelmien pohjalta projektia lähdettiin toteuttamaan.

Urakassa toteutettiin Luopioisten vedenottamolle uusi vedenkäsittelyrakennus, sekä kuilukaivon uuden yläpuoliset rakenteet. Uusi vedenkäsittelyrakennus oli sopivan kokoinen toteutettavaksi modulirakenteisena rakennuksena, joka voidaan valmistaan täysin valmiiksi konepajalla betoniperustuksineen ja siirtää sitten rakennuskohteeseen lavettikuljetuksella. Halusimme toteuttaa rakennuksen täysin valmiiksi konepajalla jolloin rakentaminen on kustannustehokkaampaa, nopeampaa ja se voidaan tehdä täysin säältä suojassa. Tarjousvaiheessa sovimme asiakkaan kanssa vaihtoehtoisen tarjouksen jättämisestä.

Rakennus toteutettiin teräsbetonilaatalla, palosuojamaalatulla teräsrungolla, sekä villa seinä- ja katoelementeillä (EI30) täysin valmiiksi konepajalla Marttilassa. Valmis kokonaisuus siirrettiin kohteeseen lavettikuljetuksena valmiiksi tehdylle sorapedille. Varsinaisessa rakennuskohteessa tehtäväksi jäi maanrakennustyöt, alueputkistot, kuilukaivon rakenteet ja käyttöönotto. Modulirakentaminen säästää huomattavasti aikaa perinteiseen paikalla rakentamiseen nähden. Vedenottamoiden rakentamisessa haasteena on rakennuspaikan sijainti lavettikuljetuksen toteuttamiseen. Maantiekuljetuksissa kuljetettavan rakennusmodulin maksimi.koko on 13m x 6,5m ja maksimi paino 75tn. Sopii paikallaan rakentamisen sijaan pienissä vesilaitosten rakentamis- ja saneerauskohteissa.

Kuilukaivon saneeraus toteutettiin betonirengaskaivon sijaan muovisella Veholite-putkesta valmistetulla korotusosalla 3x3m, joka toimitettiin täysin valmiina rakennuspaikalle muovitehtaalta. Kuilukaivon korotuksen vaatima betonityöt oli tehty valmiiksi suunnitelmien mukaan ennen korotusosan toimitusta työmaalle. Alueputkien liitokset ja kaivon prosessiputket tehtiin vasta korotusosan asentamisen jälkeen.

  • Pumppauskapasiteetti maksimi 30m³/h
  • Kaivopumput 2 kpl 15m³/h
  • Vedenkäsittelyrakennus 45 m²
  • Kuilukaivo Ø 3m, jossa muovinen korotusosa
  • Alueputkistot PEH
  • Prosessiputket HST
  • Prosessitekniikka + alkalointi lipeällä
  • Sähkö, lvi ja automaation kuuluivat toimitukseen
  • Kaukovalvonta

Ota yhteyttä ja kysy lisää palveluistamme

Siirry takaisin sivun alkuun